Ga naar de inhoud

booming business story van La cuisine de maman Nathalie Maziers

La cuisine de maman Nathalie Maziers

Nathalie Maziers

We openden een table d’hôte in mei 2022, na een professionele heroriëntatie die noodgedwongen volgde op een ernstige ziekte. Hierdoor kon ik niet terugkeren naar het werk dat ik 28 jaar had gedaan. Voorheen was ik dierenarts in de melkveehouderij. Toen mijn partner en ik met pensioen gingen, wilden we een table d’hôte openen om de producten van de miniboerderij van mijn partner (rundvlees, varkensvlees, schapen en pluimvee) en fruitbomen te laten zien.


Samen aan tafel: het succesverhaal van onze table d’hôte

Ik wou de grote feesttafels van weleer opnieuw tot leven brengen, met lokale producten en alles huisbereid, net zoals onze grootmoeders dat deden. Mijn moeder had een kleine boerderij in de Ardennen, een grote moestuin en 11 kinderen om te voeden. Elke dag bereidde ze eenvoudige gerechten met lokale producten. De deur stond altijd open, en een extra bord bijzetten was geen probleem. De gerookte ham, paté, … alles werd op tafel gezet. Iedereen voelde zich welkom.

Dat proberen we na te bootsen aan onze table d’hôte, waar we allemaal aan dezelfde tafel eten. Ik maak een bord vlees en aardappelen voor elke bourgondiër, waar iedereen wordt verwend. We komen rond 19.30 uur aan en afhankelijk van de stemming zijn we om 1 uur ’s nachts terug, blij dat we elkaar hebben leren kennen. Het is echt genieten.

Ons uitgangspunt is om hetzelfde doel te blijven nastreven: gezelligheid en korte keten. Ook al staan we nog maar aan het begin van onze onderneming en is alles nog niet altijd perfect.