Ga naar de inhoud

booming business story van Brasserie Blacksmith

Foto van  Maxence Deboeck & Nicolas Flammang - Brasserie Blacksmith

Nicolas Flammang

We hebben de brouwerij opgericht in 2019. Dit project begon als een weddenschap, iets voor het plezier en om te experimenteren. Na verloop van tijd groeide deze weddenschap uit tot een echt concept dat steeds groter werd. We begonnen met brouwen bij andere brouwerijen tot we in 2022 besloten onze eigen apparatuur te kopen. Door deze beslissing konden we onafhankelijk worden en onze verbeelding de vrije loop laten. We merken veel enthousiasme en overwegen nu al om ons pand uit te breiden, zodat we onze passie voor bier met zoveel mogelijk mensen kunnen delen!


Een passie voor bier: het verhaal van onze erkende ambachtelijke microbrouwerij in Waterloo!

Onze brouwerij is opgericht in 2019 toen we allebei nog student waren. We begonnen met brouwen met collega-brouwers waar we 8 hl en 20 hl brouwden. In 2022 besloten we onze eigen apparatuur aan te schaffen zodat we op ons eigen terrein konden brouwen. Door deze beslissing konden we volledig onafhankelijk worden en onze verbeelding de vrije loop laten bij de ontwikkeling van onze recepten.

We zijn er trots op dat we twee assortimenten ambachtelijke bieren aanbieden: een tijdelijk assortiment, met elke maand een nieuw bier, en een permanent assortiment, dat we het hele jaar door brouwen. Ons handelsmerk? Originele, bittere bieren gemaakt met lokale producten. We werken ook samen met andere lokale producenten om bieren in beperkte oplage te creëren, waarbij we hun producten gebruiken om onze creaties een unieke toets te geven.

In 2023 kregen we de wettelijke erkenning van de FOD Economie, waardoor we konden toetreden tot de kring van “Erkende Ambachten”. Dit officiële federale label vergroot onze zichtbaarheid bij klanten en benadrukt onze toewijding aan lokaal vakmanschap. Dankzij deze erkenning hebben we een vertrouwensrelatie kunnen opbouwen met onze klanten. We zijn er trots op dat we bijdragen aan het initiatief “Waterloo, terre d’artisans certifiés” (Waterloo, plaats voor erkende ambachtslieden) van het Syndicat Neutre pour Indépendants (SNI), de stad en de vereniging van handelaars van Waterloo. Dat initiatief wil een lokaal netwerk van erkende ambachtslieden oprichten en wil de consumenten laten zien dat er in Waterloo echte knowhow is.

We zien een echte hype rond onze microbrouwerij en zijn al van plan om ons pand uit te breiden. Ons doel? Onze passie voor origineel, lokaal ambachtelijk bier met zoveel mogelijk mensen delen, terwijl we onze vertrouwensrelatie met onze klanten versterken en bijdragen aan het succes van de lokale ambachtelijke sector in Waterloo.