Ga naar de inhoud

booming business story van Get Your Way

Een foto van Antoine Malherbe, Pierre Jenchenne en Nicholas Dessambre, zittend op groene zeteltjes

Antoine Malherbe, Pierre Jenchenne et Nicolas Dessambre

Wij zijn drie studenten die dit avontuur zijn begonnen tijdens een project aan de Universiteit van Luik. Get Your Way illustreert ons traject als jonge ondernemers die met succes hun passie en beroep combineren. Vandaag de dag specialiseren we ons in ondersteunde realiteit met aRdent, onze connected eyewear die is ontworpen om de bewaking van procedures en kwaliteitscontroles te optimaliseren en de efficiëntie en veiligheid van deze processen te verbeteren. Onze innovaties worden nu gebruikt door toonaangevende bedrijven zoals Safran en de Citadelle de Liège.


Van de universiteit naar de industrie: Get Your Way, de oprichting van een technologische start-up vanuit de schoolbanken

Ons verhaal is dat van drie studenten, Antoine Malherbe, Maxence Culot en Nicolas Dessambre, die elkaar ontmoetten op de banken van de Universiteit van Luik tijdens hun 3e bachelorjaar, in een cursus Start-upproject. Deze cursus maakt deel uit van het Startech Programma georganiseerd door WSL en SOWALFIN (Wallonie Entreprendre), om de ondernemersgeest bij leerlingen van technische scholen aan te wakkeren. Samen met ervaren ondernemers wilden we een start-up opbouwen. Ons eerste idee? Connected eyewear voor fietsbezorgers.

Onze universiteit heeft ons geselecteerd om haar te vertegenwoordigen in de finale van de wedstrijd, waaraan alle scholen van het programma deelnemen. We wonnen de wedstrijd en een reis naar Texas met een handelsdelegatie van AWEX. Dankzij deze overwinning leerden we ook bpost kennen, dat geïnteresseerd was in deze innovatie voor de opleiding van zijn bezorgers en Get Your Way zijn eerste commerciële kans bood. Gewapend met het statuut van student-zelfstandige liepen we door de deuren van VentureLab, de studentenincubator in Luik. Daar profiteerden we van het goede advies van onze coaches, Olivier Rahier en Hubert Brognier, en ontwikkelden we onze ondernemersgeest.

Het project krijgt vorm en vooral: het team groeit. In 2021 voegde Pierre Jenchenne, ingenieursstudent bij Gramme, zich bij ons team om zijn expertise op het gebied van mechanica in te brengen. Binnen het team jongleerden we tussen projecten en studies, soms combineerden we die twee zelfs. Nicolas en Pierre maakten van hun laatste jaar gebruik om respectievelijk de elektronica en de mechanica van de bril te ontwikkelen. Aan het einde van deze studies, met een prototype in ontwikkeling, bevonden we ons op een kruispunt. Doorgaan of een baan zoeken? Pierre en Nicolas besloten hun studie voort te zetten door aanvullende masters in management te volgen, terwijl Antoine zich volledig aan het project wijdde. Maxence van zijn kant heeft besloten om het ondernemersavontuur op te geven.

In 2022 evolueerde het project: de bril was niet langer bedoeld voor bezorgers, maar voor industriële operators. Toen ons prototype klaar was en onze opleidingen erop zaten, gingen we aan de slag om fondsen te werven. Vier maanden van intensief wervingswerk in Wallonië resulteerden in de inzameling van € 300.000, verdeeld over eigen kapitaal, steun van de familie en institutionele steun. Daardoor konden we voltijds aan ons avontuur beginnen. We haalden onze eerste klanten binnen, waaronder Safran Aero Boosters en Citadelle de Liège. We implementeren oplossingen voor picking, voorraden en kwaliteitscontrole. Het product wordt steeds verfijnder en de positionering wordt duidelijker: operators de eenvoudigste connected eyewear bieden om hun comfort, efficiëntie en veiligheid te verbeteren.

In 2024 heeft Get Your Way, dankzij zijn ervaring en ontwikkeling, zijn eerste werknemer in dienst genomen en een tweede financieringsronde van een miljoen euro afgesloten. Institutionele beleggers, die het potentieel van het bedrijf erkennen, steunen de uitbreiding en commerciële ontwikkeling. Ons verhaal en dat van Get Your Way is er een van passie. Ons uitgangspunt was een idee dat ontkiemde op de banken van de universiteit en dat we hebben verwezenlijkt door onze ondernemersgeest te benutten en met de steun van verschillende organisaties. Vandaag ontwikkelen we een technologisch product dat mensen dient en een revolutie teweegbrengt in de manier waarop industriële operators werken.