Ga naar de inhoud

booming business story van Fruitsnacks

Foto van Fruitsnacks

Roel Paesmans

Fruitsnacks specialiseert zich in het leveren van vers fruit op het werk. Daartoe  selecteren we zorgvuldig hoogwaardig fruit, verpakken het en bezorgen het aan de verschillende bedrijven. De missie van Fruitsnacks is daarom: een gezonde werkplek creëren door onze partners te inspireren met een lokaal en familiaal verhaal.


De leverancier van fruit op het werk

Karel Paesmans, zijn vrouw Heidi en hun zoon Roel zijn gepassioneerde fruittelers. Gedreven door hun liefde voor hoogwaardig fruit, besloten ze een nieuwe weg in te slaan toen ze merkten dat het traditionele verkoopproces via tussenpersonen leidde tot verminderde marges en kwaliteit. Geïnspireerd door het succesvolle concept van fruit op het werk dat ze in Scandinavië tegenkwamen, besloten ze om dat naar België te brengen. Zo ontstond Fruitsnacks, het eerste bedrijf in België dat vers fruit rechtstreeks op de werkplek levert.

Fruitsnacks heeft zijn succes te danken aan verschillende factoren. Allereerst was ons bedrijf een ware pionier op de markt door als eerste in België het concept van fruit op het werk te introduceren. Doordat Fruitsnacks zelf de appels en peren teelt in zijn boomgaarden en de andere fruitsoorten door ons worden aangekocht en geïnspecteerd op de vroegmarkt , is de kwaliteit ook gegarandeerd. Om ons fruit nog aantrekkelijker te maken voor bedrijven, hebben we met succes gelobbyd om het product 100% fiscaal aftrekbaar te maken voor onze klanten.

In 2021 zetten we de eerste stappen op de Duitse markt, waarbij we samenwerken met boer Christian die zelf de appels voorziet voor de Duitse markt met zijn boomgaard in Bergheim.

Naast het leveren aan bedrijven voorziet Fruitsnacks ook scholen van fruit, groenten en melk onder het merk ‘Fruit your school’, in het kader van verschillende subsidieprogramma’s. En door het lobbyen voor subsidies te verhogen, kunnen scholen nu gratis genieten van fruit op school.

Ook is het een feit dat bedrijven gezondheid en welzijn van hun werknemers steeds belangrijker vinden. Doordat de corebusiness van Fruitsnacks draait rond het leveren van fruit op het werk kunnen we ook die groeiende behoefte voor bedrijven bevredigen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Fruitsnacks. Dat komt tot uiting in de efficiënt geplande routes van onze chauffeurs, zodat ze aan zoveel mogelijk bedrijven kunnen leveren.

Bovendien past Fruitsnacks ook duurzame technieken toe in de boomgaard zoals het plaatsen van nestkasten en het planten van wilde bloemen. Ten slotte hebben we een eigen windmolen, die zorgt voor groene energie.