Ga naar de inhoud

booming business story van Tomsgates

Tomsgates

Ivan Vandevivere

Honden- en kattenluikjes zijn nuttig, maar worden vaak bekritiseerd vanwege hun uitstraling, kou, lawaai en veiligheid. Bij Tomsgates hebben we echter mooie en kwalitatieve luiken ontwikkeld, die we zelf maken in Aartselaar. Vorig jaar hebben we onze luiken in 25 landen verkocht, en begin volgend jaar zullen we onze nieuwe productiehal in gebruik kunnen nemen om nog een versnelling hoger te schakelen! Een uniek product, 100% Vlaams in zowel het idee als de uitvoering.


Het gat in de markt: onze innovatieve reis voor honden- en kattenluiken

Honden- en kattenluikjes zijn nuttig, maar worden vaak bekritiseerd vanwege hun uitstraling, kou, lawaii en veiligheid. Bij Tomsgates hebben we echter mooie en kwalitatieve luiken ontwikkeld, gepatenteerd en we maken ze zelf in Aartselaar. Wij bedienen een wereldwijde markt: klanten van IJsland tot Australië kopen onze producten rechtstreeks op onze website.

We horen vaak “je hebt het gat in de markt gevonden”. De klanten zijn zo blij dat ze ons gevonden hebben: geen lelijk plastic ding in hun mooie deur of muur, maar een mooi houten luikje dat goed afsluit en lang mee kan.

De markt voor honden- en kattenluiken bestaat al vele jaren en zal dat nog lang blijven doen. Maar het gebrek aan kwaliteit en esthetiek is een probleem. En dat probleem vormde een mooie opportuniteit om ons bedrijf te positioneren. Het ontwikkelien van een kwalitatief luik heeft ons vele jaren gekost, maar het is gelukt: plots was er het aha-moment en hebben we snel een octrooi voor ons ontwerp gevraagd.

Om perfecte luiken te maken, hebben we daarom de productie in eigen handen genomen. Personeel aanwerven, pand kopen, machines installeren, … Omdat dit veel geld kost, hebben we beslist om zonder tussenpersonen te verkopen, rechtstreeks via het wereldwijde web. Vorig jaar hebben we in 25 landen verkocht.

We zijn hier intussen al enkele jaren mee bezig. Waar we de moed halen om door te zetten? Onze klanten, bank, vrienden, medewerkers, boekhouder: ze zeggen allemaal dat we goed bezig zijn en zeker moeten doorzetten!

En de next steps? Een nog betere website, meer productiecapaciteit in een nieuw productiesite en nog een nieuw product!