Ga naar de inhoud

booming business story van Project Nekton

Project Nekton

Laurent Verbraken

Samen starten we de transitie naar slimme, energiezuinige gebouwen, dankzij verlichting op maat. Met Project Nekton maken we er onze persoonlijke missie van om onze kennis van verlichting in de transitie naar een duurzamere wereld te gebruiken. Met slimme verlichting genieten bedrijven van beter licht, tot wel 85% lager energieverbruik en een verbeterd welzijn, terwijl ze ook hun ecologische voetafdruk verkleinen. Onze totaalaanpak ontzorgt onze klanten volledig: van studie en ontwerp tot installatie, optimalisatie en nazorg.


Slimme, duurzame verlichting voor een betere toekomst.

Wat als iedereen zijn persoonlijke kennis en expertise wil inzetten voor de transitie naar een duurzamere planeet? Drie jaar geleden stelden onze drie businesspartners zich deze vraag: Cedric Genbrugge (met 18 jaar ervaring in de verlichting) en Guy en Stephane Van den Bogaert (eigenaars van een elektro-technisch installatiebedrijf).

Samen hebben we de handen in elkaar geslagen om bedrijven te ondersteunen bij hun transitie naar slimme, energiezuinige verlichting.We zijn ervan overtuigd dat duurzaamheid geen last hoeft te zijn. Concrete acties, zoals de omschakeling naar een slim en duurzaam lichtsysteem, hebben een onmiddellijke impact op zowel duurzaamheid als comfort.

Sindsdien biedt Project Nekton duurzame, slimme verlichtingsoplossingen aan die het welzijn verhogen, de rentabiliteit en de energie-efficiëntie van ondernemingen verhogen, met een energiebesparing tot 85%. Tegelijkertijd verkleinen ze de ecologische voetafdruk!

Duurzaam leven wordt vaak geassocieerd met minder: minder vlees eten, minder autorijden en minder energieverbruik. Wij zien duurzaamheid echter als een opportuniteit voor meer: meer vooruitgang, meer innovatie en meer comfort.

Daarom kiezen we voor een langetermijnaanpak met een onmiddellijke impact op mens en planeet. Door een grondige behoefteanalyse, de implementatie van slimme technieken en een vakkundige installatie creëren we verlichting die zich aan de natuurlijke behoeften van de gebruiker aanpast. Het resultaat is een directe winst op energieverbruik en comfort.

We ontwerpen, realiseren en optimaliseren we energiezuinige lichtconcepten op maat van onze klanten. Samen doorlopen we een totaaltraject met aandacht voor elke stap: van studie tot ontwerp en van installatie tot optimalisatie. Circulariteit staat bij Project Nekton centraal. We streven naar een evenwicht tussen het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zoals energie, en het behoud van het milieu om de negatieve impact op het klimaat te minimaliseren.

Ons team is inmiddels gegroeid naar 9 professionals met een gezonde mix van profielen en interesses: lichtexperts, technici en data/IT-specialisten.

In 2024 heeft de branding van Project Nekton een grondige transformatie ondergaan. Elk onderdeel vertegenwoordigt nu de harmonie van onze ambities en acties.

🐙 Het octo-icoon is een eerbetoon aan het diverse leven in de diepten van onze oceanen. In onze strijd tegen klimaatverandering is de oceaan meer dan alleen water – het is een bron van leven én inspiratie.

💡 In het hart van ons logo schijnt de gloeilamp als een baken van onze filosofie: een gezonde omgeving voedt een gezonde geest. Het is onze belofte om werkplekken te creëren die welzijn en positiviteit stimuleren door het volledige spectrum van zonlicht naar binnen te halen.

🌐 Het Internet of Things-pictogram (IoT) is een knipoog naar het digitale tijdperk dat de werkplek heeft veranderd. De komst van IoT, 5G en AI is niet alleen een technologische evolutie, maar ook een culturele verschuiving. Project Nekton loopt voorop en zorgt ervoor dat organisaties en hun mensen klaar zijn voor dit nieuwe paradigma.