Ga naar de inhoud

booming business story van Juvah

Juvah

Jurgen Van Hasselt

Juvah is een ventilatie-installaties. Wij zorgen voor een gezond binnenklimaat in woningen, appartementen en gebouwen verspreid over heel Vlaanderen. Dit doen we door vervuilde lucht af te voeren en verse lucht aan te voeren. Wij bieden oplossingen zowel voor grote bouwprojecten (B2B) als voor particuliere projecten en zelfbouwers. Elk project wordt door ons van a tot z opgeleverd, van calculatie en ontwerp tot installatie en inregeling. Daarnaast bieden wij ook dienst na verkoop en onderhoud aan.


Van allergie naar succes: Het inspirerende verhaal van Juvah

Juvah ontwerpt hoogwaardige, energie-efficiënte ventilatiesystemen. Het bedrijf is gegroeid van een eenmanszaak naar een succesvol bedrijf met momenteel 90 medewerkers en vijf vestigingen.

Het verhaal van Juvah begon met een huisstofmijtallergie. Oprichter Jurgen ondervond elke dag de lasten van deze allergie. Om te kunnen slapen, moest het raam de hele nacht openstaan, zelfs in de winter. Veel koude herinneringen later, leidde een zoektocht naar een oplossing naar een passie voor ventilatiesystemen. Toen het ventilatiesysteem was geïnstalleerd, konden de ramen eindelijk gesloten blijven. Wat begon in de garage als een bijberoep, groeide uit tot de bloeiende onderneming Juvah.

In de beginjaren volgde ik alles zelf op, van offerte tot installatie en nazorg. Het persoonlijke contact met de klanten en de zorg voor detail waren mijn handelsmerk. Na twee jaar bijberoep waagde ik de sprong naar fulltime zelfstandige. De vraag naar ventilatie bleef groeien, en de nood om extra mensen aan te nemen ook. Al snel breidde het kleine bedrijf uit met extra personeel en twee extra vestigingen via franchise.

Jarenlang bouwden we aan meer service, medewerkers en klanten. De grote doorbraak kwam er in 2019, toen alle franchisehouders besloten te fuseren. Dit leidde tot een professionaliseringsslag, met een eigen HR-dienst en een opleidingscentrum. Bovendien werd onze werking gestructureerd in duidelijke procedures. Met vestigingen in Antwerpen en Oost-Vlaanderen, en een team van 40 medewerkers en freelancers, stond Juvah klaar voor de volgende groeifase.

Onze missie is eenvoudig: bijdragen aan een gezondere wereld met ventilatie-oplossingen van topkwaliteit. Onze Airchitects creëren voor onze klanten een optimaal binnenklimaat. We hechten veel waarde aan onze medewerkers, die in onze visie en dagelijkse werking centraal staan. Dit blijkt uit onze groei naar 60 medewerkers, met in 2020 een extra vestiging in Vlaams-Brabant.

In 2024 bereiken we een mijlpaal: we hebben nu vestigingen in elke Vlaamse provincie, dankzij een overname in Limburg en een nieuwe vestiging in West-Vlaanderen. Deze expansie gaat gepaard met een rebranding en verdere professionalisering van onze interne werking. Onze visie is duidelijk: duurzame groei met aandacht voor onze medewerkers en klanten.

Waarom is Juvah een succes? Wij zien 3 belangrijke redenen.

1. Onze start kwam vanuit een persoonlijke noodzaak en passie. Passie voor je product/dienst is de basis van ondernemen.

2. Onze missie en waarden zijn niet zomaar woorden; ze zijn verweven in elke stap die we zetten en in elke beslissing die we nemen.

• Kwaliteit: kwaliteit en klanttevredenheid staan op nummer 1, bij elk project. We verkopen geen lucht; we ontwerpen hoogwaardige, energie-efficiënte ventilatiesystemen op maat.

• Flexibiliteit: bij Juvah luisteren we naar onze klanten en denken we met hen mee. We zijn flexibel en vinden altijd een oplossing voor elke vraag.

• Persoonlijke aanpak: onze Airchitects staan altijd klaar om te helpen, met enthousiasme en expertise.

• Ambitie: we blijven voortdurend verbeteren en streven naar perfectie, altijd met oog voor onze medewerkers, wat leidt tot een geleidelijke, maar vastberaden groei.

3. Sterk team: Ons team van Airchitects wordt zorgvuldig samengesteld met de klemtoon op gedrevenheid en enthousiasme.

In een periode van 15 jaar zijn we gegroeid van een eenmanszaak naar een expertisebedrijf in ventilatie met 90 medewerkers en freelancers, een omzet van 17 miljoen euro en vijf vestigingen. Dit succesverhaal is een bewijs van onze ambitie en doordachte aanpak. We hopen dat ons verhaal anderen inspireert en motiveert om hun eigen dromen na te jagen, met dezelfde passie en vastberadenheid.