Ga naar de inhoud

booming business story van Information Planet (CLEP)

Jérémy Henry

InfoPlanet, in 2011 opgericht door Jérémy Henry en Laurent Lombardi in Brussel, maakt de dromen van jonge Belgen waar door taalstudies en uitwisselingsprogramma’s aan te bieden. We hebben meer dan 1.500 studenten naar het buitenland gestuurd, waarbij we menselijke ondersteuning en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding garanderen. Onze programma’s, waaronder EXPEDIS en Seconde rhéto, weerspiegelen onze passie voor ontdekkend leren.


Van Brussel naar de wereld: Het Planet Belgium-informatietraject en zijn educatieve avonturen

In 2011 zetten twee vrienden, Jérémy Henry en Laurent Lombardi, hun gezamenlijke passie voor reizen om in daden door Information Planet op te richten in Brussel. Met een duidelijke missie om jonge Belgen een culturele onderdompeling in het buitenland te bieden, ontstond ons ondernemersavontuur uit onze eigen ervaringen als globetrotters, verrijkt door taalverblijven en culturele uitwisselingen.

Achtergrond en ontwikkeling
Vanaf het begin begrepen we het belang van een menselijke en persoonlijke benadering, in tegenstelling tot de vaak onpersoonlijke aanpak van grotere bureaus. We hebben een zorgvuldige selectie gemaakt van internationale partners, waardoor we onze studenten hoogwaardige ervaringen kunnen garanderen. Deze aanpak heeft ons in staat gesteld ons te onderscheiden van de massa en een solide reputatie op te bouwen.

Impact en verwezenlijkingen
Sinds onze oprichting hebben we meer dan 1.500 studenten naar het buitenland gestuurd en hen unieke kansen geboden om te leren en persoonlijk te groeien. We zijn een belangrijke speler geworden in België voor taalverblijven en uitwisselingsprogramma’s, erkend als officieel reisbureau en betrokken bij FOREM-taalplanbeurzen en het EXPEDIS-programma van de Federatie Wallonië-Brussel.

Innovatieve programma’s
Onze voornaamste programma’s, zoals EXPEDIS en Seconde rhéto, zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke behoeften van leerlingen en scholen. Deze programma’s stellen jongeren in staat om een schooljaar in het buitenland door te brengen, hun taalvaardigheden te verbeteren en zich onder te dompelen in een nieuwe cultuur. We hebben onze diensten ook uitgebreid met werkvakanties en bieden verschillende opties voor alle smaken en budgetten.

Uitbreiding en diversificatie
Om aan de groeiende vraag te voldoen, hebben we onze bestemmingen en aanbiedingen voortdurend gediversifieerd. Naast populaire bestemmingen zoals de VS, Canada en Ierland, hebben we nu ook meer exotische opties zoals Brazilië, Mexico en Scandinavië toegevoegd. We hebben onze markt ook opengesteld voor jonge Fransen, waardoor we ons bereik en onze impact hebben vergroot.

Getuigenissen en inspiratie
De getuigenissen van onze studenten, te vinden op ons YouTube-kanaal, illustreren perfect de positieve impact van onze programma’s. Elk verhaal is een bron van inspiratie en laat zien hoe een ervaring in het buitenland levens kan veranderen, vaardigheden kan ontwikkelen en horizonten kan verbreden. Deze getuigenissen weerspiegelen onze toewijding aan een uitzonderlijke, persoonlijke service.

Conclusie
Information Planet is meer dan zomaar een reisbureau voor talen en schoolprogramma’s in het buitenland; het is een gemeenschap van gepassioneerde reizigers en leerlingen. Ons succes is gebaseerd op ons vermogen om te innoveren, ons aan te passen aan de behoeften van onze klanten en kwaliteitservaringen te leveren. We zijn er trots op dat we andere ondernemers kunnen inspireren met ons bedrijfsmodel, dat gericht is op menselijke waarden en uitmuntende prestaties. Onze staat van dienst laat zien dat het met passie en vastberadenheid mogelijk is om de dromen van jonge mensen waar te maken en een succesvol, gerespecteerd bedrijf op te bouwen.