Ga naar de inhoud

booming business story van Okono

Okono

Luka Bresseel

Wij produceren en verdelen gezonde voeding met een heel laag suikergehalte. Onze producten zijn zowel vegan als glutenvrij. Vier jaar geleden ben ik (Luka) gestart omdat mijn vader en ik op zoek waren naar suikerarme producten. Helaas vonden we ze niet, dus besloot ik het heft in eigen handen te nemen.

Ondertussen zijn we, na 3,5 jaar, actief in 20 landen en bestaat ons aanbod uit meer dan 17 producten, zoals chocolade, granola en energierepen. Samen verminderen we de suikerinname van onze klanten!


De suikerinname van de Belg succesvol verminderen!

Wij vonden geen producten waarmee we onze bloedsuikerspiegel konden stabiliseren. Na grondig onderzoek besloten we die producten zelf te voorzien.
Wat startte bij een hobbyprojectje tijdens het afstuderen van Luka (26 jaar, oprichter) groeide in 3 jaar tijd uit tot een bedrijf met 3 mensen, meer dan 10.000 klanten, 17 producten en een actieradius die zich uitstrekt over 20 landen.

Dit is het voornaamste idee dat we willen promoten: je kan absoluut als jong persoon de sprong naar ondernemerschap succesvol maken. Laat je goed omringen door mensen met meer ervaring, wees coachable, en het belangrijkste, blijf altijd doorzetten.

In een traditionele voedingsindustrie, waarin grote spelers soms verborgen suikers toevoegen, probeert OKONO het omgekeerde te doen. Wij staan voor ambachtelijke lokale productie, zonder in te boeten op smaak en kwaliteit.