Ga naar de inhoud

booming business story van ABRACOR

Foto van Aude Lagrange - ABRACOR

Aude Lagrange

Al meer dan vijftig jaar biedt ABRACOR een breed gamma producten en oplossingen aan die aangepast zijn aan alle economische sectoren, zowel op de Belgische markt als in tal van andere landen over de hele wereld. ABRACOR richt zich op de verkoop van lastoevoegmaterialen: elektroden, massieve draad en gevulde draad.

 

Het bedrijf dankt zijn huidige reputatie vooral aan de vruchtbare samenwerking van drie generaties en voortdurende technologische innovatie.


Deze vrouw blaast nieuw leven in het familiebedrijf en geeft leiding in een door mannen gedomineerde technische sector.

Iets meer dan 10 jaar geleden ben ik begonnen bij ABRACOR, het bedrijf van mijn familie dat gespecialiseerd is in lastoevoegmaterialen. Vanuit mijn engagement en passie voor de sector kreeg ik drie jaar geleden de opportuniteit om de aandelen van mijn ouders in het bedrijf over te nemen. Deze overgang was het begin van een boeiend ondernemersavontuur met in de eerste plaats de verwezenlijking van een ambitieuze visie.

Als Europa’s eerste vrouwelijke bedrijfsleider in de sector van de lastoevoegmaterialen stond ik voor een grote uitdaging. De omgeving, van oudsher gedomineerd door mannen en terughoudend om te innoveren, vereiste een strategische en innovatieve aanpak om belangrijke veranderingen teweeg te brengen. Mijn doel was duidelijk: onze manier van werken radicaal moderniseren en ABRACOR de toekomst in loodsen.

Een van de eerste initiatieven was de digitalisering van ons bedrijf. Ik was me bewust van de voordelen van digitale transformatie en wilde onze website en LinkedIn-pagina optimaliseren. Door te investeren in geavanceerde systemen hebben we de operationele efficiëntie verbeterd, transparante communicatie bevorderd en onze online aanwezigheid versterkt. Onze website biedt een intuïtieve gebruikerservaring, met aandacht voor onze producten/technische details en onze technische blogs. Op LinkedIn hebben we onze pagina omgetoverd tot een krachtige businesstool, die onze geloofwaardigheid vergroot en de betrokkenheid stimuleert.

Een ander cruciaal aspect van onze transformatie was het maximaliseren van onze opslagcapaciteit. De modernisering van de lassector vraagt om een snelle reactie op de veranderende behoeften van de klant. Door onze voorraden te vergroten, konden we de levertijden verkorten, anticiperen op de marktvraag en onze klanten meer flexibiliteit bieden. Dankzij deze proactieve benadering hebben we onze concurrentiepositie verstevigd en onze toewijding aan klanttevredenheid aangetoond.

Mijzelf ontplooien als vrouwelijke bedrijfsleider en ‘dochter van’ in een traditioneel mannelijke omgeving is een lonende en veeleisende ervaring. Ik kreeg te maken met stereotypen en vooroordelen, maar elke uitdaging heeft me gesterkt in mijn vastberadenheid om te slagen en om andere vrouwen te inspireren om leidinggevende functies in soortgelijke sectoren op te nemen. ABRACOR wil niet alleen een belangrijke speler zijn in de lassector, maar ook een inspirerend voorbeeld van diversiteit en vooruitgang.

Ons succes is gebaseerd op een toegewijd en getalenteerd team. De innovatiecultuur die we hebben ontwikkeld, heeft iedereen in het bedrijf aangemoedigd om bij te dragen aan onze groei. We stellen innovatieve ideeën op prijs en initiatief nemen is de drijvende kracht achter onze positieve ontwikkeling.

Door ons traject op het webplatform te delen, hoop ik andere bedrijven en projectleiders te inspireren om de grenzen van traditie te verleggen. Onze ervaring toont aan dat met een gedurfde visie, een strategische aanpak en innovatie zelfs de meest traditionele sectoren kunnen evolueren en bloeien.