Ga naar de inhoud

booming business story van Synguard

Synguard

Bert Meert

Synguard is een toonaangevende Europese ontwikkelaar van hardware en software voor toegangsmanagementoplossingen, waaronder toegangscontrole, bezoekersmanagement, parkingbeheer, securitymanagement. We zijn actief in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en bedienen meer dan 1.200 klanten. Deze klanten vertrouwen op ons om hun activiteiten te beveiligen en te optimaliseren.


Synguard: van ambitieus project en afsplitsing tot marktleider.

In de dynamische wereld van technologie en innovatie is Synguard een voorbeeld van hoe een gerichte visie en strategische herstructurering kunnen leiden tot buitengewone groei en succes. Ons verhaal begint bij Syntegro, een Belgisch bedrijf dat in 2007 door vier ingenieurs met een gedeelde passie voor techniek werd opgericht. Syntegro combineerde jarenlang met succes de toegangsmanagement en tijdregistratie. Echter, in 2022 werd het tijd voor een nieuwe richting. De splitsing die volgde, resulteerde in de geboorte van Synguard, een bedrijf dat zich volledig richt op toegangsmanagement.

De beslissing om Syntegro op te splitsen kwam niet zonder uitdagingen, maar was gebaseerd op een duidelijke visie: meer focus en efficiëntie binnen beide organisaties. Hoewel toegangsmanagement en tijdregistratie beide essentiële diensten zijn, opereren ze in verschillende markten met uiteenlopende behoeften en strategieën. Door de splitsing kon elk bedrijf zich beter richten op zijn eigen core business, waardoor de slagkracht en marktpositie van beide entiteiten heeft versterkt.

De cijfers liegen er niet om. In 2021 bedroeg de omzet van het toegangsmanagement binnen Syntegro nog 3,2 miljoen euro. Na de oprichting van Synguard zagen we een opmerkelijke stijging, met een omzet van 4,4 miljoen euro in 2023. Die groei is niet alleen te danken aan de verhoogde focus, maar ook aan de uitstekende prestaties op het gebied van nieuwe recurrente contracten (SaaS: Software as a Service). In 2014 bedroeg de verkoop van nieuwe contracten slechts 10.000 euro, terwijl dat aantal in 2023 naar een indrukwekkende 225.000 euro steeg. En 2024 belooft nog beter te worden, met een verwachte stijging in zowel omzet als nieuwe contracten.

De groei van Synguard beperkt zich niet alleen tot de financiële cijfers. Sinds de splitsing is ons team aanzienlijk uitgebreid. Met de aanwerving van tien extra medewerkers en plannen om in 2024 nog meer collega’s te verwelkomen, blijven we investeren in ons menselijke kapitaal. Bovendien verbreden we onze horizon naar andere landen, waarbij de aanwervingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk onze ambities onderstrepen om een sterke internationale speler te worden.

Synguard is goed op weg om in 2024 opnieuw een recordjaar neer te zetten. Met een stevig fundament, een gedreven team en een duidelijke strategie, zijn we klaar om de toekomstige uitdagingen aan te gaan. Onze groei is niet alleen een bewijs van onze sterke producten en diensten, maar ook van het vertrouwen dat onze klanten in ons stellen.

Ons succesverhaal dient als inspiratie voor andere kmo’s, zowel in België als daarbuiten. Het toont aan dat met de juiste visie, strategische keuzes en een toegewijd team zelfs de meest ambitieuze doelen haalbaar zijn. Synguard is trots op zijn roots bij Syntegro en kijkt vol vertrouwen uit naar een toekomst vol groei en innovatie.

Het verhaal van Synguard is er een van moed, visie en doorzettingsvermogen. Wat begon als een ambitieus project binnen Syntegro, is uitgegroeid tot een zelfstandige onderneming met indrukwekkende resultaten. Met onze focus op toegangsmanagement blijven we innoveren en groeien, zowel nationaal als internationaal.

Onze reis van afsplitsing tot marktleider is een voorbeeld van succesvol ondernemerschap in de Belgische kmo-sector. Synguard blijft streven naar excellentie en is vastbesloten om in de nabije toekomst nog meer mijlpalen te bereiken.