Ga naar de inhoud

booming business story van Smart2Circle

Stéphanie Fellen

Smart2Circle is een consultancybureau op het gebied van duurzame strategie en circulaire economie. Wij ondersteunen, begeleiden en adviseren bedrijven die hun duurzame strategie willen ontwikkelen of implementeren. Stéphanie Fellen richtte het bedrijf op in 2019 en heeft sindsdien zijn impact vergroot. Het team bestaat momenteel uit zes consultants (binnenkort negen) en helpt een groot aantal bedrijven bij het opstellen van hun CO2-voetafdruk en ESG-strategieën.


Sterke waarden ten dienste van bedrijven

Stéphanie Fellen richtte Smart2Circle op in 2019. Dit is niet het eerste bedrijf dat ze heeft opgericht, want ze begon haar ondernemerscarrière met een ander project, Made & More. Stéphanie begon haar S2C-avontuur door bedrijven als Exki en Decathlon te helpen bij de ontwikkeling van hun duurzame strategieën. Dankzij haar werk bij Decathlon hebben we elkaar ontmoet en zijn we gaan samenwerken. Na 13 jaar bij Decathlon (ik was Second Life Leader na 4 jaar als winkelmanager in Bergen), besloot ik om Stéphanie te vervoegen bij Smart2Circle. Smart2Circle bestaat momenteel uit een CEO, een COO en 4 consultants. We zijn actief op zoek naar nog 3 mensen om ons team te versterken.

In 5 jaar tijd is Smart2Circle erin geslaagd naam te maken op het gebied van duurzaamheid. We worden erkend voor de kwaliteit van ons werk en veel bedrijven doen een beroep op ons om een niet-financieel verslag van hoge kwaliteit te produceren dat voldoet aan de wettelijke normen. Prestigieuze bedrijven zoals Tom&Co, EVS, Socogetra, RTL en vele anderen hebben ons gekozen om hen te helpen bij het opstellen van hun CO2-voetafdruk of duurzaamheidsrapport.

De reis van Stéphanie en Smart2Circle stopt hier niet, want er is ook een podcast gemaakt. Ze creëerde de podcast Business Impact (https://podcast.ausha.co/business-impact), waarin ze inspirerende persoonlijkheden interviewt die de wereld veranderen door middel van hun onderneming. Ze spreekt regelmatig op conferenties over duurzame ontwikkeling en circulaire economie. Als spreker vertegenwoordigt Stéphanie daarnaast regelmatig Smart2Circle op verschillende conferenties waar ze wordt uitgenodigd.

Smart2Circle is een zorgzaam bedrijf dat zich richt op het welzijn van zijn werknemers en de kwaliteit van het geleverde werk.

Smart2Circle wil ook mensen samenbrengen rond duurzame ontwikkelingsthema’s. Daarom organiseren we de ‘afterworks met impact’, waarbij we onze klanten en andere mensen uitnodigen die betrokken willen raken bij duurzame ontwikkeling. De laatste afterwork bracht meer dan 60 mensen van een breed scala aan bedrijven samen.

Momenteel zijn we gevestigd in Luik (Silversquare), maar we willen onze activiteiten en impact graag uitbreiden naar andere regio’s van het land. We kijken ernaar uit om in de nabije toekomst onze eigen kantoren in Luik te betrekken en blijven uitbreiden in Brussel. We willen ook een uitvalsbasis hebben in de Belgische hoofdstad zodat we kunnen blijven groeien.

Het belangrijkste om te onthouden is dat Smart2Circle veel meer is dan een bedrijf. Het is een collectief van gepassioneerde consultants die elke dag met plezier naar hun werk gaan. Onder leiding van Stéphanie is Smart2Circle een belangrijke speler in de ontwikkeling van duurzame strategieën en is het bedrijf van plan om zijn impact in de toekomst te vergroten. We zijn ervan overtuigd dat we via bedrijven en hun activiteiten geleidelijk dingen zullen veranderen.