Ga naar de inhoud

booming business story van Loconsilio Game Design

Lenconsilio Game Design

Kobe Heleven

Loconsilio Game Design is expert in de creatie en ontwikkeling van buitengewone, innovatieve en disruptieve spelbelevingen in de vorm van Escape Games en andere unieke spelconcepten. Ieder spelconcept kan zowel op maat als kant-en-klaar ontwikkeld worden, met ook altijd een recreatieve of educatieve insteek. Met onder andere outdoor games, fysieke spelvormen, online varianten, én mobiele producten zijn de mogelijkheden eindeloos.


Een disruptieve reis door de (cross-industrial) escape game sector

Loconsilio Game Design begon met een eenvoudige, maar krachtige visie: de creatie van buitengewone escape games en andere spelbelevingen die mensen samenbrengen, uitdagen en inspireren. Ons idee om escape games en unieke spelconcepten te ontwikkelen, kwam voort uit de diepe overtuiging dat deze spellen niet alleen leuk en boeiend zijn. Ze kunnen ook een diepere educatieve waarde hebben. Deze visie vormt de kern van ons succesverhaal, en heeft ons geleid naar het ontwerp van ervaringen die op een ongeëvenaarde manier vermaak én educatie combineren.

In de context van een snel veranderende entertainmentindustrie wisten we dat innovatie en aanpassing voor ons succes cruciaal waren. We begonnen met traditionele Online Escape Games (cf. COVID-19) en breidden ons aanbod snel uit met innovatieve concepten zoals Outdoor Escape Games (wandelingen en fietstochten) en Mobiele escape boxen en containers. Deze aanpassingen stelden ons in staat een breder publiek te bereiken en nieuwe markten te bespelen. Onze online escape spellen boden tijdens de pandemie een perfecte oplossing. Mensen konden thuis blijven spelen, en toch een sociale en spannende ervaring beleven. Deze veelzijdigheid toont onze kracht in de creatie van spelconcepten die de veranderende behoeften van de markt beantwoorden.

Onze ontwikkeling was altijd gebaseerd op luisteren naar de behoeften van onze klanten en inspelen op nieuwe trends. Dat leidde tot de creatie van partnerconcepten zoals museum escape games en de eerste onderwater escaperoom. Die 2 concepten voegden een unieke en uitdagende dimensie aan traditionele speelomgevingen toe. Ze onderscheidden ons in de markt en boden onze klanten een totaal nieuwe manier om te genieten van escape games.

Onze focus op game-based learning, gamification en edutainment heeft ons in staat gesteld educatieve spellen te ontwikkelen die zowel bedrijven als scholen inspireren en onderwijzen. Door deze aanpak bieden we spellen aan die zowel plezierig als leerrijk zijn. Ze dragen ook bij aan de persoonlijke en professionele groei van onze spelers.

Wat ons succesverhaal zo inspirerend en vernieuwend maakt, is onze toewijding bij de creatie van spellen die zowel vermakelijk als educatief zijn. We geloven dat spellen een krachtig medium zijn om te leren en te groeien.We zijn er ook trots op dat we spellen kunnen aanbieden die dit mogelijk maken. Onze disruptieve ideeën en innovatieve aanpak hebben ons geholpen om ons in de markt te onderscheiden en een bron van inspiratie voor andere ondernemingen en projectleiders te zijn. Al onze spelconcepten zijn ontworpen om specifieke behoeften in de markt te vullen, of het nu gaat om recreatief plezier of educatieve doeleinden.

Op ons webplatform willen we graag de elementen belichten die ons uniek maken: onze focus op innovatie, ons aanpassingsvermogen aan nieuwe trends, en onze toewijding aan educatie door spel. We hopen dat ons verhaal andere ondernemingen inspireert om buiten de gebaande paden te denken en de kracht van spel te gebruiken om positieve veranderingen teweeg te brengen. Ons brede scala spelconcepten, van outdoor avonturen tot geavanceerde escaperooms onder water, toont onze veelzijdigheid en onze vastberadenheid om in de wereld van spelontwerp altijd voorop te blijven lopen. Dit maakt ons niet alleen een leider in deze industrietak, maar ook een ware pionier op het gebied van educatieve en recreatieve spelervaringen.