Ga naar de inhoud

booming business story van Klingele Chocolade

Foto van Koen Klingele & Eline Blanchaert - Klingele Chocolade

Eline Blanchaert

Klingele Chocolade is een bedrijf opgestart in 1995, door Koen Klingele. Klingele Chocolade is gespecialiseerd in de productie van chocoladeproducten. Het merk Balance biedt chocolade zonder toegevoegde suikers aan die geschikt is voor diabetici. Het merk Chocolates from Heaven levert biologische fairetradechocolade.

 

Klingele Chocolade exporteert zijn producten naar 44 landen wereldwijd, werkt met 40 medewerkers en produceert elke dag met respect voor de mens en de natuur.


(H)eerlijke chocolade produceren met respect voor natuur en mens: succes van hier tot in Tokio!

Klingele Chocolade onderscheidt zich door zich te specialiseren in nichemarkten zoals chocolade zonder toegevoegde suiker, biologische fairtradechocolade en plantaardige chocolade.

We zijn niet alleen een bekende speler voor nichechocolade op de Belgische markt, maar drukken ook onze stempel op de exportmarkt. Het exportverhaal begon in het Verenigd Koninkrijk en heeft zich ondertussen uitgebreid naar maar liefst 44 landen. Met trots kunnen we zeggen dat onze nichechocolades wereldwijd worden gewaardeerd. In 2017 werden we bekroond met de prijs Leeuw van de Export, uitgereikt door Flanders Investment & Trade, voor onze uitzonderlijke exportprestaties. Die prijs is niet alleen een erkenning voor jaren inzet en volharding, maar heeft ook geleid tot de start van een nog groter verhaal.

In 2013 nam Klingele Chocolade voor het eerst deel aan een beurs in Japan, Foodex.

Met slechts twee koffers – één met persoonlijke spullen en één gevuld met chocoladestalen – reisde Eline Blanchaert, de salesdirector en echtgenote van Koen Klingele, naar Japan om onze producten te presenteren. Het werd al snel duidelijk dat Japanse consumenten aanzienlijk hogere kwaliteitseisen stellen dan Europeanen. Aanpassingen aan de verpakking waren vereist, extra kwaliteitscontroles werden ingevoerd en extra certificeringen werden nodig. Het vroeg tijd en veel geduld voordat Klingele Chocolade grote contracten kon binnenhalen. Vandaag maakt Klingele Chocolade 10% van zijn omzet in Japan en vind je onze chocolade in de grootste supermarktketen in Japan.

In de loop van de jaren hebben Japanners ons veel geleerd als het gaat om kwaliteit. Door te leren van de hoge kwaliteitsnormen van de Japanse markt, hebben we ons eigen kwaliteitssysteem kunnen verbeteren.