Ga naar de inhoud

booming business story van Lamant Alexandre

Alexandre Lamant

Van jobstudent naar franchisedirecteur: mijn reis begon met een baan die ik aannam toen ik verdwaald was in mijn studie.  In zes jaar tijd heb ik waardevolle ervaring opgedaan, persoonlijke groei doorgemaakt en enkele promoties gekregen. Uiteindelijk opende ik mijn eigen bedrijf als franchisenemer.


Van verloren student naar franchisedirecteur.

Ik heb effectief stap voor stap de bedrijfsladder beklommen: van medewerker naar teamleider, van teamleider naar zelfstandig manager.

Als student in het hoger onderwijs raakte ik  de eerste jaren steeds meer gefrustreerd. Ik voelde mij verloren en hield niet meer van de schoolomgeving. Mijn werkgever, bij wie ik al drie jaar als jobstudent werkte, bood me een job aan. Ik zei meteen ja. Anderhalf jaar later bood mijn werkgever mijn eerste promotie aan naar teamleider. In die periode vertelde hij me over zijn plannen om een franchise op te zetten. Dat inspireerde mij om mijn eigen doel te stellen: een eigen restaurantje.

Twee jaar later werd ik zelfstandig manager, met het oog op een opleiding met als ultiem doel mijn eigen zaak te openen. Hoewel de materiaalcrisis de opstart van het bedrijf vertraagde, opende ik op 27 april 2024 de deuren. In 10 jaar ben ik van jobstudent bij Frit’house’l uitgegroeid tot franchisenemer van mijn eigen vestiging.