Ga naar de inhoud

booming business story van Groeiondersteuning

Groeiondersteuning

Thomas Lantmeeters

De commerciële naam van onze onderneming is Proficio. Wij helpen ondernemers hun droombedrijf te realiseren door hen te adviseren bij de verbetering van hun financieel management. Door meer inzicht te verschaffen in de cijfers van hun onderneming, zorgen we ervoor dat de bedrijfsleider of het management in staat is om betere en succesvollere beslissingen te nemen. Door efficiëntie te brengen in het financieel management zorgen we ervoor dat de ondernemer of CEO voortdurend controle heeft over de groei.


Ondernemers helpen bij de realisatie van hun droombedrijf

Ik ben Thomas Lantmeeters van Proficio. Mijn missie is ondernemers te ontzorgen van financiële stress, zodat ze zich volledig kunnen richten op waar ze goed in zijn.

Op jonge leeftijd was ik altijd onder de indruk van ondernemers die hun passie en vaardigheden wisten om te zetten in een waardevol aanbod en daar een onderneming omheen bouwden dat voor veel mensen van dienst kon zijn. Mijn droom was om zelf ooit een unieke onderneming met een onovertroffen aanbod op te bouwen. Omdat ik zelf niet meteen een creatief idee had, koos ik ervoor om handelsingenieur te gaan studeren met de gedachte om partner te worden van iemand met een sterk idee of unieke vaardigheid. Het plan was samen om een onderneming uit de grond te stampen, waarbij ik verantwoordelijk zou zijn voor het beheer van de back-office.

Deze opportuniteit bood zich aan toen ik afstudeerde. Ik ben meegestapt in een horecaconcept genaamd Café Coureur. Helaas werd Café Coureur door omstandigheden (vooral door de COVID-19-pandemie) in zijn ambitie afgeremd. In 2022 heb ik daarom besloten om mijn eigen onderneming te starten, met als doel andere ondernemers hun goede ideeën of unieke vaardigheden om te zetten in het bedrijf van hun dromen.

Dat is precies wat ik vandaag doe met Proficio. Ik hou ervan om ondernemers te helpen hun passie te verwezenlijken en hen daarbij succesvol te laten zijn. Tegelijkertijd doet het me pijn om te zien hoeveel ondernemers onder het ondernemerschap lijden door onder meer kopzorgen, stress, lange werkdagen, te weinig tijd. Dat kan niet de bedoeling zijn, daarom helpt Proficio hen om deze uitdagingen te voorkomen en te overwinnen.

Specifiek doen we dit door ondernemers cijfermatig inzicht te geven in hun bedrijf. Dankzij deze inzichten kunnen ze de juiste beslissingen nemen en de juiste actie ondernemen om succesvol te zijn. We geven hen de controle over hun bedrijf door hen te laten zien welke knoppen ze kunnen draaien en wat het resultaat ervan zal zijn.

Deze inzichten en controles ontstaan door het financieel management te optimaliseren. Een efficiënte werkstructuur, een helder financieel model, een duidelijk financieel plan en regelmatige rapportages zorgen ervoor dat ondernemers en CEO’s zelf weer grip krijgen op hun bedrijfsgroei.

We beginnen altijd met een analyse van de huidige situatie. Daarna werken we de gewenste situatie financieel uit en bepalen we wat de beste manier is om van punt A naar punt B te geraken. De adviezen zijn volledig op maat van de situatie waarin de onderneming zich op dat moment bevindt en welke uitdagingen er zich afspelen.