Ga naar de inhoud

booming business story van Elisabeth Chocolaterie

Elizabeth Chocolaterie

Mireille Misseghers

Sinds de oprichting in 2001 brengt Elisabeth Chocolaterie het beste van Belgische artisanale chocolade en zoetigheden samen in negen boetieks in Antwerpen, Brugge, Brussel en Parijs. We bieden Belgische klassiekers en culinaire tradities aan. Door de uitdagingen na de aanslagen in Parijs en Brussel en de coronacrisis hebben we ons moeten heroriënteren en ons B2B-aanbod sterk ontwikkeld. Nu staan we zowel in de retail als in de B2B-markt sterker dan ooit, onder leiding van een multicultureel team van voornamelijk vrouwen!


Kwaliteit en veerkracht!

Sinds de oprichting in 2001 brengt Elisabeth Chocolaterie het beste van Belgische artisanale chocolade en zoetigheden samen in negen boetieks in Antwerpen, Brugge, Brussel en Parijs. Onze missie is om zowel Belgische klassiekers als culinaire tradities uit lang vervlogen tijden aan te bieden. Van de heerlijkste chocoladebrokken tot verfijnde zoetigheden, elke winkelbezoeker wordt op een unieke ervaring getrakteerd.

Bij de aanslagen in Parijs en Brussel en tijdens de coronacrisis kwam de toeristische sector volledig tot stilstand. Geen vluchten, geen toeristen, maar wel negen winkels met huurkosten, leningen en personeel dat ondersteund moest worden. In deze uitdagende tijd heb ik besloten om me te heroriënteren en me te concentreren op personeelsgeschenken. Deze sector groeide wél, omdat bedrijven hun thuiswerkende personeel wilden ondersteunen. Deze heroriëntatie bleek een succesvolle strategie. Door de combinatie van retail en B2B-verkoop staan we nu sterker dan ooit.

Wat ons verhaal inspirerend maakt, is de flexibiliteit en de veerkracht om ons bedrijf aan te passen aan veranderende omstandigheden. We zijn erin geslaagd een nieuw bedrijfsmodel te ontwikkelen dat niet alleen ons overleven garandeerde, maar ons ook heeft laten groeien. Dit toont aan hoe belangrijk het is te kunnen schakelen in tijden van crisis en nieuwe kansen te grijpen. Ons bedrijf heeft laten zien dat er zelfs in de moeilijkste tijden voor groei en innovatie mogelijkheden zijn.

Een ander element dat ons succesverhaal onderscheidt, is ons multiculturele en door vrouwen geleide team. Dit diverse personeelsbestand heeft ons met verschillende perspectieven en ideeën verrijkt, wat cruciaal was voor onze innovaties en groei. Onze focus op natuurlijke ingrediënten en ambachtelijke technieken blijft de kern van ons aanbod, terwijl we continu nieuwe lokale variëteiten introduceren om onze klanten te verrassen.

Ons verhaal toont niet alleen de kracht van doorzettings- en aanpassingsvermogen, maar ook de waarde van diversiteit en samenwerking. Wij hopen dat ons verhaal andere ondernemers inspireert om flexibel te blijven, nieuwe marktkansen te zoeken en de kracht van een divers team te gebruiken. Bij Elisabeth Chocolaterie geloven we dat door samen te werken en open te staan voor verandering, we elke uitdaging aankunnen en er telkens sterker uitkomen.