Ga naar de inhoud

booming business story van Independant.tv

IIndependant.tv

Maxime SCHIDLOWSKY

We helpen startende zelfstandigen om hun eigen bedrijf op te starten door de eerste drempels uit de weg te ruimen: basiscursussen bedrijfsbeheer voor Walen, oprichting van een bedrijf en btw-nummer, groepscoaching om de basisboekhouding bij te brengen, de valkuilen die je als beginner moet vermijden en de mentaliteit die je moet aannemen bij deze fundamentele verandering van professioneel statuut en relatie tot werk.


Starters een goede start laten maken: een mensgericht succesverhaal

William en Maxime zijn twee ingenieurs, de één ‘burgerlijk’ en de ander ‘industrieel’. Geen van beiden heeft een ondernemersopleiding genoten, maar toch is het hun wens om een menselijk en leuk bedrijf op te zetten dat verder reikt dan de som van zichzelf als aparte delen.

Als goede leraren en kennisverspreiders lanceerden we in 2015 een bedrijf dat basiscursussen bedrijfsbeheer aanbiedt om voor startende zelfstandigen de deuren naar het ondernemerschap te openen (www.gdbase.be).

In 2019 leidt ons bedrijf 400 studenten per jaar op en wordt het erkend door het Waalse Gewest, dat vervolgens een groot deel van de kosten van deze opleiding financiert. Veel tevreden studenten wilden met ons doorgaan, waardoor we vervolgens www.independant.tv oprichtten, waarvan de naambekendheid alleen maar groeit door het YouTube-kanaal, dat tal van video’s bevat die de context van zelfstandig ondernemerschap in België verduidelijken, om zelfstandigen die een bedrijf willen oprichten vertrouwen en vaardigheden aan te reiken.

Independant.tv helpt hen met de administratieve procedures die komen kijken bij het verkrijgen van een ondernemingsnummer en btw-nummer, en biedt groepscoaching over de basisboekhouding en de typische valkuilen bij het starten als zelfstandige.

GDBase.be en Independant.tv zijn geleidelijk gegroeid en leiden nu 1100 mensen per jaar op. Het wordt gerund door 5 werknemers en 2 managers en onze eigen kantoren van 300 m² staan op het punt gebouwd te worden in een historisch pand in Brussel.