Ga naar de inhoud

booming business story van STROOHM

Foto van Bart Massin - Stroohm

Bart Massin

STROOHM is opgestart begin 2019 en installeert laadoplossingen bij medewerkers thuis en op kantoor voor bedrijven met elektrische wagens. Dankzij een sterk beleid van de Belgische overheid is er een aanzienlijke groei in deze sector. STROOHM is opgestart met een zeer beperkt beginkapitaal van 16.000 euro en we zijn sinds het eerste werkingsjaar winstgevend terwijl we opboksen tegen grote internationale energiespelers. We zijn van 0 gestart en bieden vandaag aan 65 gezinnen een inkomen en we blijven sterk groeien en innoveren. Onze sterkte is de focus op fiscale optimalisatie voor onze klanten, zo kunnen we de energiekosten voor bedrijven met 30% doen dalen en ook de energietransitie ondersteunen. We hebben nog veel ambitie en groeipotentieel.


Succesvol opboksen tegen de grote energiespelers met laadpalen

Grote internationale energiespelers beschikken over enorme werkingsbudgetten om de laadpalensector te claimen. Desondanks heeft een Belgisch bedrijf zich opgewerkt zonder opgehaald extern kapitaal.

Met 15 jaar ervaring in de energiesector is STROOHM opgestart met als doel om de kennis van de energiesector te integreren in de automobielsector. Daarmee gaat de visie van STROOHM verder dan een klassieke installateur van laadpalen. STROOHM is de eerste partij – in tegenstelling tot grote internationale energiespelers – om het thuisladen bij medewerkers niet alleen conform de fiscaliteit uit te voeren (kostendekkend), maar daarbij ook een kostenbesparing van 30% te realiseren tegenover de klassieke terugbetaling op basis van het CREG-tarief. Door te werken met een groen groepscontract en dynamische uurtarieven profiteert de werkgever van veel lagere elektriciteitskosten tijdens de daluren. Zo helpen we allemaal de energietransitie door onze wagens op te laden tijdens momenten van veel zon of wind, wanneer de prijzen laag zijn. Dat maakt elektrisch rijden goedkoper en toegankelijker voor de professionele maar ook de particuliere klant. Dankzij de nodige software gaat STROOHM de wagen volledig automatisch opladen tijdens de goedkoopste uren.